HOME > ABOUT US

1896
Η ΑΡΧΗ
Η απαρχή της οικογενειακής παράδοσης με τη μοναδική συνταγή ούζου με χιώτικο γλυκάνισο.
1900
Η ΠΡΩΤΗ ΑΔΕΙΑ
Ο Γιάννης Στουπάκης παίρνει την πρώτη επίσημη άδεια απόσταξης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στο χωριό Δαφνώνα, Χίος.
1960
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ
Ο Αλέξανδρος Στουπάκης συνεχίζει την ποτοποιία, αντιπροσωπεύοντας τη δεύτερη γενιά.
1990
Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Η τρίτη γενιά (ο εγγονός του ιδρυτή, Γιάννης) αναλαμβάνει, επαναφέρει και κατοχυρώνει το brand «Καζανιστό»
2008
Ο ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ
Η ποτοποιία μετονομάζεται σε «Ποτοποιία Χίου Στουπάκη Α.Ε.». Οι εγκαταστάσεις εκσυγχρονίζονται, με σεβασμό στην παραδοσιακή απόσταξη.